GDR-architecten bv is een multidisciplinair team van architecten en burgerlijk ingenieur-architecten. Het realiseren van hedendaagse architectuur waarbij stedenbouwkundige en architecturale kwaliteiten verzoend worden met functionele logica & duurzaamheid is onze doelstelling.

BROWSE BY CATEGORY :

BROWSE BY TAGS :

Blog | Nieuwe achtergevel in Moerbeke-Waas

Nieuwe achtergevel in Moerbeke-Waas

blog-2024-07-01_Nieuwe achtergevel in Moerbeke-Waas-001

Iedereen kent het wel: een bijgebouw achter een bijgebouw, waardoor er vanuit de keuken geen zicht en connectie is met de tuin. De nieuwe eigenaars van deze woning hebben duidelijk andere plannen met de achtergevel. Om de nodige aanpassingen te kunnen realiseren, schakelden ze GDR-architecten in.

Allereerst worden er intern enkele muren gesloopt om een open keuken te creëren die naadloos aansluit met de leefruimte. Daarnaast wordt de bestaande buitenberging afgebroken. Een nieuw raam t.h.v. het keukenaanrecht biedt licht en zicht. En alsof dat nog niet genoeg is, krijgt de hele achtergevel een energetische make-over met crepi op isolatie, waardoor het rommelige patchwork van kleuren en materialen verandert in een strakke, frisse witte gevel.

blog-2024-07-01_Nieuwe achtergevel in Moerbeke-Waas-002
blog-2024-07-01_Nieuwe achtergevel in Moerbeke-Waas-003

Alvast weer een geslaagd resultaat!