GDR-architecten bv is een multidisciplinair team van architecten en burgerlijk ingenieur-architecten. Het realiseren van hedendaagse architectuur waarbij stedenbouwkundige en architecturale kwaliteiten verzoend worden met functionele logica & duurzaamheid is onze doelstelling.

BROWSE BY CATEGORY :

BROWSE BY TAGS :

Projecten | Interne verbouwing industriegebouw

Interne verbouwing industriegebouw

Interne verbouwing industriegebouw

New Orleansstraat, Gent

PROJECT INFO

  • CATEGORIE : bedrijven-commerciële-ruimtes, interieur
  • PROJECT TYPE : renovatie
  • LOCATIE : Routebeschrijving
  • TYPE OPDRACHTGEVER : bedrijf
  • NAAM OPDRACHTGEVER : DS Smith
  • HUIDIGE DOSSIERFASE : Financiering

DS Smith is een wereldwijde producent van (golf)kartonnen verpakkingen en heeft in België o.a. een vestiging in Gent.

Door de groei van het bedrijf is een uitbreiding van de kleedkamers (incl. de sanitaire ruimtes) noodzakelijk. In bestaande toestand bevinden deze zich op het gelijkvloers, terwijl de toegang tot de fabrieksloods zich op de eerste verdieping bevindt. Daarnaast is er op de eerste verdieping een grote refter en vergaderruimte die qua oppervlakte te groot is in verhouding met de rest van de nodige ruimte.

GDR-architecten werkt op vraag van DS Smith een voorontwerp uit, waarbij de nodige kleedruimtes en sanitaire ruimtes worden voorzien op de eerste verdieping. Aan de kleedruimtes zelf wordt een doucheruimte gekoppeld. De toiletten blijven bereikbaar vanuit de centrale hal, maar worden ook uitgebreid. De centrale hal en trap worden eveneens opgefrist. In totaal bieden de kleedruimtes plaats voor respectievelijk 88 vrouwelijke en 190 mannelijke arbeiders.

De vrij gekomen ruimte op het gelijkvloers wordt gereorganiseerd zodat naast enkele kleinere bergingen, wasruimte en archief, een groot ruimte vrijkomt dat dienst doet als opslagplaats.

Referentie GDR-architecten: DSSMITH4

PDF Downloaden

GERELATEERDE PROJECTEN