GDR-architecten bv is een multidisciplinair team van architecten en burgerlijk ingenieur-architecten. Het realiseren van hedendaagse architectuur waarbij stedenbouwkundige en architecturale kwaliteiten verzoend worden met functionele logica & duurzaamheid is onze doelstelling.

BROWSE BY CATEGORY :

BROWSE BY TAGS :

Blog | Het dak eraf !

Het dak eraf !

blog-2024-06-10_Het dak eraf-001

De renovatiewerken aan het hellende dak in Hansbeke zijn gestart!

Het bestaande dak vertoonde vele lekkages waardoor de aanwezige isolatie nat werd. Bovendien wilde de bouwheer meer ruimte – een extra leefruimte op zolder – wat met de huidige vrije hoogte van 2,05m tot de nok onmogelijk was. Een dakuitbouw zou ook niet voldoende kwaliteit en comfort kunnen garanderen.

blog-2024-06-10_Het dak eraf-002bestaande toestand
blog-2024-06-10_Het dak eraf-003render nieuwe toestand

Om aan deze wensen te voldoen, besloot GDR-architecten in samenspraak met de bouwheer om de volledige dakconstructie af te breken en een nieuwe dakhelling te voorzien van 40°. Om het maximale uit het volume te halen, werd aan zowel de voor- als achtergevel een ruime dakuitbouw ontworpen volgens de geldende stedenbouwkundige verordening.

De hoofdaannemer Inhout is deze week met de afbraakwerken gestart.  Wij hopen alvast op goed weer en kijken uit naar het eindresultaat!