GDR-architecten bvba is een multidisciplinair team van architecten en burgerlijk ingenieur-architecten. Het realiseren van hedendaagse architectuur waarbij stedenbouwkundige en architecturale kwaliteiten verzoend worden met functionele logica & duurzaamheid is onze doelstelling.

BROWSE BY CATEGORY :

BROWSE BY TAGS :

Projecten | Nieuwbouw kantoorgebouw GDR-architecten

Nieuwbouw kantoorgebouw GDR-architecten

Nieuwbouw kantoorgebouw GDR-architecten

Adolf Samuëlstraat, Gentbrugge

PROJECT INFO

  • CATEGORIE : kantoren-commerciële-ruimtes,
  • LOCATIE : Routebeschrijving
  • NAAM OPDRACHTGEVER : GDR-architecten
  • HUIDIGE DOSSIERFASE : Opgeleverd

GDR-architecten realiseerde in eigen beheer een kantoorgebouw voor de huisvesting van haar activiteiten.

Het kantoor is gelegen op een hoekperceel aan de Adolf Samuëlstraat en de Jozef Wautersstraat in Gentbrugge. De vorm van het hoekperceel en de strikte stedenbouwkundige voorschriften werden aangegrepen om het gebouw zijn kenmerkende volumewerking te geven.

Op het gelijkvloers bevinden zich de inkom, een ontvangstruimte, een vergaderruimte, het archief en een keuken/lunchruimte – tevens bruikbaar als 2e vergaderruimte. De vergaderruimte en de keuken palen elk aan hun eigen buitenruimte. Hierdoor krijgen beide ruimtes ongehinderd daglicht terwijl ze gevrijwaard blijven van inkijk.

Alle werkplekken bevinden zich op de 2 verdiepingsniveaus, die beiden dezelfde planindeling hebben. Per verdieping zijn er 2 ruimtes voor elk 4 à 6 open werkplekken. In de ene ruimte zijn de werkplekken georganiseerd langs weerszijden van een centraal opgestelde tafel; in de andere ruimte liggen de werkplekken naast elkaar en uitkijkend op de straat. Daarnaast heeft elk niveau nog een kleinere ruimte met 2 werkplekken, akoestisch afgesloten van de overige ruimtes. Deze organisatie laat toe om naargelang de noodzaak afgezonderd of in team te werken of te overleggen. De combinatie van verschillende types werkplekken in niet al te grote ruimtes resulteert in een aangename, huiselijke werksfeer die bovendien zeer flexibel is in gebruik. Door de open relatie tussen de verschillende ruimtes en werkplekken vormt de organisatie over 2 verdiepingen geen drempel voor intern overleg binnen het kantoor. De maximale capaciteit van ca. 28 werkplekken laat GDR-architecten toe om op deze locatie het huidige aantal medewerkers aanzienlijk uit te breiden alvorens te moeten overstappen naar een grotere kantoorruimte.

Het gebruik van grote raampartijen en lichte materialen in het interieur resulteert in een maximale daglichttoetreding.

Referentie GDR-architecten: WAUTER01

PDF Downloaden

wauter01-projectpage-inline-001

wauter01-projectpage-inline-002

GERELATEERDE PROJECTEN