GDR-architecten bv is een multidisciplinair team van architecten en burgerlijk ingenieur-architecten. Het realiseren van hedendaagse architectuur waarbij stedenbouwkundige en architecturale kwaliteiten verzoend worden met functionele logica & duurzaamheid is onze doelstelling.

BROWSE BY CATEGORY :

BROWSE BY TAGS :

Blog | Appartementsgebouw met kindercrèche voorlopig opgeleverd

Appartementsgebouw met kindercrèche voorlopig opgeleverd

gdro-mariakerke-nieuwbouw-2

Aan de Blaisantvest te Gent werd op 19 april 2013 het 7 bouwlagen tellende appartementsgebouw met ondergrondse parkeergarage en op het gelijkvloers de crèche “Het Kinderpaleis” voorlopig opgeleverd.

WoninGent breidt hiermee haar patrimonium uit met 40 sociale huurappartementen met 2 en 3 slaapkamers en 33 ondergrondse parkeerplaatsen. Vanaf 1 juni zullen de eerste bewoners er hun intrek nemen.

De kindercrèche van de Stad Gent werd reeds eind 2012 in gebruik genomen. Ze biedt plaats aan 28 kinderen, verdeeld over 2 leefgroepen.

GDR-architecten stond in voor het ontwerp, het uitdetailleren, het opmaken van de lastenboeken, de meetstaten, het nazicht van de offertes, de werfcontrole tot en met de oplevering.

Dit project kadert in het stadsvernieuwingsproject ‘Bruggen naar Rabot’. Het draagt actief bij aan kwalitatief, duurzaam en betaalbaar wonen in dit dichtbevolkte stadsgebied.

creche