GDR-architecten bv is een multidisciplinair team van architecten en burgerlijk ingenieur-architecten. Het realiseren van hedendaagse architectuur waarbij stedenbouwkundige en architecturale kwaliteiten verzoend worden met functionele logica & duurzaamheid is onze doelstelling.

BROWSE BY CATEGORY :

BROWSE BY TAGS :

Blog | Nulenergiewoning in zink te Eeklo neemt deel aan Ecobouwers Opendeur 2017

Nulenergiewoning in zink te Eeklo neemt deel aan Ecobouwers Opendeur 2017

Blog_2017-11-11_EcobouwersOpendeur2017_01

Op 11 november 2017 hield een thematour van de Ecobouwers Opendeurdag halt bij de zinken woning van GDR-architecten te Eeklo.

Op de website van Ecobouwers stond het volgende over de woning vermeld:

Dit passiefhuis is reeds 10 jaar in gebruik. Op het moment dat de bouwvergunning ingediend werd waren nog veel mensen non- believers. Een passiefhuis zorg ervoor dat het primair energieverbruik voor de basisbehoefte wonen zo laag mogelijk wordt gehouden. Als basis ligt een perfecte isolatie, een koudebrug vrij ontwerp, een perfecte luchtdichting en het rekening houden met externe- (zon) en interne warmtewinsten. In dit project is getracht op een moderne manier de traditionele stedenbouwkundige bepaling van een hellend dak te integreren qua materiaalcontext. Enerzijds werd gezocht naar een materiaal dat zowel bruikbaar was voor de façade, de sectionaalpoort en kon doorlopen over het dak. Anderzijds moest het materiaal een antwoord kunnen bieden aan het vele glas en de massieve sokkel van de uitbouw. Het kiezen voor gegalvaniseerd staal gaf het voordeel dat de dikte van de muren; welke door isolatie dikker zijn als bij traditionele gebouwen; beperkt kon worden. Daarbij komt dat metaal een perfect te recycleren product is, wat past in de filosofie van duurzaam bouwen.

Meer info over deze woning vindt u op de projectpagina.

Meer info over Ecobouwers Opendeur vindt u op www.ecobouwers.be