GDR-architecten bv is een multidisciplinair team van architecten en burgerlijk ingenieur-architecten. Het realiseren van hedendaagse architectuur waarbij stedenbouwkundige en architecturale kwaliteiten verzoend worden met functionele logica & duurzaamheid is onze doelstelling.

BROWSE BY CATEGORY :

BROWSE BY TAGS :

Projecten | Nieuwbouw 16 woningen

Nieuwbouw 16 woningen

Nieuwbouw 16 woningen

Moortelbos, De Pinte

PROJECT INFO

 • CATEGORIE : woningen
 • PROJECT TYPE : nieuwbouw
 • LOCATIE : Routebeschrijving
 • NAAM OPDRACHTGEVER : Dimensa Woonmaatschappij BV
 • OPLEVERINGSDATUM : 26.10.2023 (VO)
 • BOUWKOST : € 3.250.388,23 (excl. btw)
 • AANNEMER : Damman Bouwonderneming NV
 • IR STABILITEIT : Provoost Engineering BV
 • EPB VERSLAGGEVER : VCPA bvba
 • ONTWERPBUREAU OMGEVERINGSAANLEG : Studiebureau BVP
 • HUIDIGE DOSSIERFASE : Opgeleverd

Het perceel is gelegen langs de nieuw gerealiseerde woonwijk Moerkensheide. De sociale woningen zelf situeren zich langsheen een nieuwe doodlopende weg binnen de verkaveling en zijn ondergebracht in vier groepen. Iedere groep telt telkens vier woningen, bestaande uit twee slaapkamers.

De woningen werden ontworpen met twee volwaardige bouwlagen, waarbij op het gelijkvloers de keuken als een uitbouw gerealiseerd werd. De woonentiteiten voldoen aan de oppervlaktenormen en ontwerprichtlijnen van Wonen in Vlaanderen. Op het gelijkvloers grenzen de leefruimtes aan zowel voor- als achtergevel en baden deze in het daglicht (doorzontypologie). Berging, gekoppeld aan de keuken, en toilet worden bewust centraal in de woning geplaatst omdat deze ruimtes geen rechtstreeks daglicht behoeven.

De eerste verdieping wordt planmatig ook logisch ingedeeld, waarbij de badkamer boven de berging wordt voorzien en er telkens 1 slaapkamer zich bevindt aan een gevelzijde.

Daarnaast beschikt elke woning over een achtertuin met tuinhuis. Iedere tuin is via een achterliggend pad toegankelijk.

Qua materialisatie werd er gekozen voor 2 kleuren gevelmetselwerk. Deze varieert in kleur per twee woningen: nl. lichtgrijs en bruin/beige. Op dit manier wordt bij iedere bouwblok van vier woningen het gevoel van een koppelwoning gecreëerd. Ook de tuinbergingen krijgen dezelfde gevelsteen als de woning waar ze bij horen zodat een zekere uniformiteit bewaard blijft.

Het ontwerp en de opvolging van de uitvoering voor de inrichting en aanleg van het openbaar domein werd opgemaakt door studiebureau BVP.

GDR-architecten treedt bij dit project op als uitvoerend architect. De woningen werden ontworpen door Archipl architecten. Concreet werd door GDR-architecten het uitvoeringsdossier opgemaakt, incl. lastenboek, gedetailleerde meetstaat en raming. Ook het technische dossier werd verder op punt gezet door GDR-architecten. Nadien volgde GDR-architecten nauwgezet de werken op, om ervoor te zorgen dat het ontwerp van het gebouw correct wordt geïmplementeerd tijdens de bouwfase. Zo waren onze taken als uitvoerend architect o.a. het controleren van bouwtekeningen, het beoordelen van materialen en hun specificaties, het bijwonen van werfvergaderingen, het oplossen van technische problemen tijdens de bouw en het waarborgen van de kwaliteit van naleving van de bouwvoorschriften.

Referentie GDR-architecten: VHPINT01

PDF Downloaden

vhpint01-projectpage-inline-001

vhpint01-projectpage-inline-002

GERELATEERDE PROJECTEN